De Kisten

De kisten zijn volledig gemaakt van massief hout. De houtsoorten die hiervoor toegepast worden zijn Vurenhout en Grenenhout. Daarnaast is er een kist beschikbaar in geperst Bamboe.

Dit zijn ecologisch verantwoorde houtsoorten die snel groeien. De verschillende modellen kisten hebben allemaal een naam. De namen die ik aan de kisten heb gegeven zijn : Bamboe, Sterren, de Zwaluw, Natuur en de Eenvoud.

Bamboe

Deze kist is gemaakt van massief geperst bamboeplaat. Bamboe mag gezien worden als een ecologisch alternatief tegen wereldwijde ontbossing. Bamboe is een hard en compact materiaal en is circa 27% harder dan eikenhout.

Meer informatie over Bamboe

Sterren

Sterren is een taps model grafkist in de kleur wit. Hij is gemaakt van massief vurenhout. De kist heeft over de volle lengte twee ronde handvatten.

Meer informatie over Sterren

de Zwaluw

Deze kist is gemaakt van massief grenenhout, met op de hoeken een zwaluwstaart verbinding. Het is een recht model kist met een oplopend deksel.

Meer informatie over de Zwaluw

Natuur

Deze kist is gemaakt van onbehandeld ruw Vurenhout en is licht geschuurd. Hierdoor heeft deze kist een mooie natuurlijke uitstraling. De handvatten van de kist zijn van touw.

Meer informatie over Natuur

de Eenvoud

Deze kist is gemaakt van ruw vurenhout. Het is een eenvoudige fraaie rechte kist met een opgeklampt deksel.

Meer informatie over de Eenvoud